Těstovinový salát AZZURA

Suroviny
  • vřetena
  • kuřecí prsa
  • řapíkatý celer
  • cibule
  • olivový olej
  • šlehačka
  • rajčatový protlak
  • kukuřice
  • hrášek
  • sýr
  • sůl
  • petrželka

 

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme, celer nakrájíme na plátky.
Omyté kuřecí maso orestujeme na oleji, přidáme cibuli, celer a chvíli společně podusíme. Rajský protlak smícháme se smetanou, povaříme a necháme vychladnout. Těstoviny promícháme s kuřecím masem, přidáme hrášek a kukuřici, zalijeme smetanovým protlakem a podle chuti osolíme.
Jednotlivé porce na miskách přizdobíme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.