Kuřecí rarášci

Suroviny
  • kuřecí nebo krůtí prsa
  • sůl
  • olej na smažení

Marináda

  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce Solamylu
  • bylinky
Postup přípravy

Nejprve si připravte marinádu. V misce rozšlehejte vejce, přidejte mléko, bramborový škrob, nadrobno nakrájené bylinky,  prolisovaný česnek a vše dobře promíchejte.

Maso nakrájíme na malé plátky a naklepeme. Takto upravené plátky osolte a namáčejte v připravené marinádě. Poté je naskládejte do porcelánové nebo skleněné misky a v chladničce je nechte minimálně 3 hodiny odpočinout.

V pánvi si rozehřejte olej a maso v něm osmažte po obou stranách dozlatova.

Příloha
  • bramborová kaše
  • vařené brambory
  • čerstvá zelenina