Škola v přírodě 5. 2. – 9. 2. 2024

V prvním týdnu navštívila naše MŠ školu v přírodě v Česticích.

V pondělí v 8:00 hod jsme autobusem odjeli na ŠVP v Česticích, kde nás uvítaly paní učitelky Míša s Ivankou. Po příjezdu se děti nasvačily a prohlídly si okolí ŠVP. Odpoledne jsme navštívily místní Kalvárii a poustevnu.

Následující dny se nesly v duchu masopustu, kde jsme se s dětmi učily písničky, básničky a vyrobily si sváteční masky.

V úterý dopoledne jsme navštívili Čestický zámeček a odnesli jsme pohledy na poštu. Cestou nazpátek si děti zahrály na hřišti areálu ŠVP. Večer nás navštívila strakonická dudačka Irena, která dětem zahrála a zazpívala písničky. Pak následovala diskotéka a noční bojovka „Za skřítkem Půdníčkem“.

Ve středu dopoledne jsme s dětmi navštívily statek se zvířátky. Odpoledne jsme měli výšlap na nedalekou rozhlednu, odkud byl krásný výhled do okolí. Večer jsme si se školou Doudleby společně zazpívaly u ohně.

Ve čtvrtek děti za výborně zvládnuté aktivity dostaly dort. Odpoledne děti trávily v lese, kde stavěly domečky pro skřítky. Večer jsme si přečetly pohledy od rodičů, které děti velice potěšily a s dobrou náladou šly spát.

V pátek po snídani dětem na rozloučenou paní učitelka Míša dala masopustní medaile, společně jsme se s kolektivem ŠVP rozloučili a v 10:00 hod jsme odjeli do Prahy, kde nás čekali rodiče.

Zažili jsme společně krásné chvilky, na které budeme dlouho vzpomínat.

Chtěly bychom poděkovat rodičům za výbornou přípravu dětí a kolektivu ŠVP Čestice za výtečnou péči o děti. Budeme se těšit i na příští rok.

Níže se můžete podívat na fotografie zážitků a aktivit společně strávených v ŠVP v Česticích.