IT olympiáda a nejen to

scn_00018. 12. 2016 jsem po dlouhé době vyrazila s našimi nadějnými informatiky do Hostivaře, kde Střední škola automobilní a informatiky uspořádala další ročník IT olympiády a nejen to.
Aby si žáci 8. a 9. ročníků zasoutěžili nejen v rámci vědění, uspořádali učitelé se studenty této školy i turnaj v Tech 4 Games – League of Legends a Hearthstone.
IT olympiády se zúčastnily dva týmy, které si vyzkoušely dovednosti např. v oblasti hardwaru, MS Office, angličtiny či programování.
Deváté ročníky vyslaly ostřílené soutěžící, Roberta Riedla a Michala Galleho, ke kterým se tentokrát připojil Honza Tran. Toto družstvo obsadilo krásné 2. místo.
Za osmé ročníky soutěžila trojice Patrik Gubiš, Jan Tůma a Ondra Kožušník. Na předních místech se sice neumístili, ale získali cenné zkušenosti, které určitě zúročí příští školní rok.

Ve hře League of Legends soutěžila dvojčlenná družstva, naši žáci postavili hned tři družstva. Lukáš Biras s Mírou Hornekem, Martin Hurt s Honzou Matouškem a ani děvčata se nebála postavit svým klukovským rivalům a vyslala Karolínu Dražďákovou a Nikol Žaranovou.
Dvojice Martin Hurt a Honza Matoušek z osmého ročníku nechali za sebou všechny účastníky. Umístili se na 2. místě

p1105012017_0002Ani ve druhé hře, Hearthstone, jsme se rozhodně neztratili. Z našich šesti nominovaných žáků, Matěj Říha, David Mrlík, Patrik Brabenec, Petr Kollár, Natálka Pfeiferová a Jáchym Černý, obsadil 1. místo Patrik Brabenec a 2. místo Petr Kollár.

I když jsme absolvovali dost dlouhou cestu tam i zpět myslím si, že to stálo za to. Nejen, že si někteří žáci odnesli úspěchy a pěkné věcné ceny, ale všichni informace o další střední škole, což se některým může hodit při rozhodování kam zamířit po ukončení základní školy.

Všem učitelům i studentům SŠAI děkujeme za pěkné dopoledne a našim úspěšným i méně úspěšným účastníkům za reprezentaci naší školy.

Ivana Žáčková

Další fotografie si můžete prohlédnout na stránkách SŠAI Praha 10.